Mall.hr iskustva: Nepouzdana trgovina s nekompetentnom uslugom

mall.hr iskustva

U svom izvješću “Mall.hr iskusva” opisujem odiseju s izuzetno nekompetentnom korisničkom uslugom online shopa Mall.hr. Ne preporučujem naručivanje iz Mall.hr, da kažem najmanje.

22.03.2020 poslao sam narudžbu u Mall.hr. Naručio sam samostojeći štednjak od Gorenja. Sutradan sam uplatio iznos računa preko pošte. 5.200 kuna, uostalom, nije ni mala suma. Internetska trgovina izgleda ozbiljna, stranica je pregledna i stvarno sam vjerovao da je riječ o pouzdanom poduzeće. Međutim, to nikako nije točno.

Mall.hr iskustva – “To nije stednjak, da me j…”

Nekoliko dana kasnije, mislim da je bio 26. travanj, služba dostave nazvala me i rekla da ima frižider za mene. Zbunjen sam. Nisam li ja bio naručio štednjak? Da, jesam! Pitao sam dobavljača kao idiot: “Jeste li sigurni da imate hladnjak i ne pećnicu u kamionu?” Njegov odgovor: “To nije stednjak, da me j…..”

Zovemo Mall.hr. Služba za korisnike mi savjetuje da ne prihvaćam paket. Hladnjak, koji definitivno nije štednjak, se vraća u Zagreb.

Mall.hr iskustva – Gore od lutrije: plaćate, a ne dobijate ništa

Telefonska podrška Mall.hr-a me uvjeravala da ću dobiti svoj štednjak u narednim danima. 5.200 kuna još uvijek je na računu te trgovine. Ništa se ne događa 8 dana nakon narudžbe. Na Mall.hr-u mi na telefon kažu da ne mogu pronaći moj štednjak. “Nismo pronašli proizvod”, rečeno mi je na telefonu. Tražim svoj novac natrag. Na kraju krajeva, ako ne možete isporučiti proizvod, ne možete zadržati moj novac. To svatko razumije, samo ne Mall.hr.

Mall.hr iskustva – Nema proizvoda, niti novca

Da je se moja odiseja sa Mall.hr-om završila tu, ne bih pisao ovaj post. Da su mi vratili novac novac, bio bih sretan čovjek. Prošlo je međutim mjesec dana od narudžbe. Nisam dobio svoj novac, niti stednjak.

Pa, to je laž … Tijekom ovog razdoblja u Coroni ja tjednima jedem sranje iz mikrovalne ili friteze. Jer nisam imao sparet. Naručio sam ga prije nekoliko dana preko ekupi.hr. Proizvod je bio kod mene u roku od tjedan dana. Ne hladnjak, već štednjak. Ludilo!

Sada se nastavljam boriti za svoja prava i svoj novac s Mall.hr. Prije dva tjedna htjeli su prenijeti novac. Trebalo bi trajati 5 do 6 dana. Prvi put prošlo je 5 do 6 dana i nazvao sam. Obećano mi je da će ovaj put to zapravo i prenijeti. I opet prođe 5 do 6 dana. Novac nije primljen na računu. Provjerio sam IBAN 400 puta. On pristaje. Mall.hr mi odbija vratiti svoj novac. Gotovo 5.200 kuna. Taj je novac trenutno na računu Mall.hr-a, a ne mogu mi ga vratiti. Ili ne zele. Tko zna.

Mall.hr iskustva – nesposobni, nepouzdani, nevjerodostojni

Nije me briga da li nekompetentnost, ravnodušnost ili čak bezobrazan pokušaj prevare glasi to što ne dobivam svoj novac. Činjenice su sljedeće: Gotovo mjesec dana nakon naručivanja od Mall.hr-a, novac mi nije vraćen za proizvod koji nikada nije stigao do mene.

Činjenica za mene je: Nikad više tamo. Najdubljivija internetska trgovina u Hrvatskoj, po mom mišljenju, ima ime i zove se Mall.hr.

Prati CjenoLovca na Facebook!Ne propustite nijednu od naših sjajnih ponuda i nagradnih igara!

Register New Account
Reset Password